EL NOSTRE ESPAI

La casa pairal Cal Manyo

La finca dóna a tres carrers per això l’accés principal es fa a través d’un gran pati, pintat de blau ( ens vol recordar el Pati Blau de Sitges que Santiago Russinyol va pintar ). Un cop en l’interior del restaurant, des de l’altre gran finestral es pot veure i accedir a un segon pati.

Llegir més

La casa actual és el resultat de la unió de tres petites cases i això ens ho indiquen les parets mitjaneres que es poden veure a la planta soterrani un cop som a l’interior del restaurant. Aquestes tres casetes consten en un planell del 1700 amb tres propietaris diferents i també les tres casetes que posteriorment es van transformar en el cobert anomenat “conilleres”.

La cafeteria i la sala gran del restaurant es troben ubicades en el que originàriament va ser la vaqueria de Cal Manyo i posteriorment galliner. Decorat més informal, hi predominen els colors freds com els blaus i els verds i durant el dia ple de llum natural gràcies a dos grans finestrals que donen a dos patis. Adaptat per a minusvàlids i pensant amb els petits, disposa de canviador, trona, etc.

La casa, a més a més, conserva el seu aire pairal: parets gruixudes que a l’estiu produeixen una frescor molt d’agrair, bigues de fusta, escales de pedra, gastades per milers d’espardenyes i sabates, un terradet cobert, abans anomenat colomar perquè durant els anys en què la casa va estar tancada i abandonada, en el hi van aniuar centenars de coloms. També veurem un Gordini de l’any 1961, propietat del Macià de Cal Manyo, el cotxe de les vídues, perquè la seva falta d’estabilitat en la carretera va deixar a més d’una senyora sense marit. Un altre cup del vi, però aquest rodó i de pedra i molts altres racons i detalls d’altres èpoques.

Llegir menys

CatalàEnglishEspañol