ESDEVENIMENTS

Obrir el restaurant ens va suposar tot un canvi de vida. La Montse portava més de vint anys vivint a Sitges, molt vinculada amb entitats i associacions i acabant de publicar un parell de llibres sobre la localitat que l’havia acollit i jo també feia relativament poc que havia deixat la meva feina a la Creu Roja, que m’havia portat per molts països i que m’havia comportat grans coneixences.

És per tot això que el Pati Blau no podia ser, només un restaurant, la cuina ens apasionava i el tracte amb la gent, però també l’art, la cultura…. per això les exposicions han estat presents des del primer dia: primer vam penjar de les parets les nostres pròpies adquisicions – tant la mare com nosaltres havíem anat adquirint peces d’artistes com Ureña, Màrius, Bonet Subirats i molts altres – i després van començar les d’artistes novells i no tant novells. En Màrius Carretero va tenir la gentilesa d’exposar dues vegades i totes dues exposicions van anar acompanyades d’un maridatge, d’un menú dissenyat a partir de les seves obres. Això va ser fa prop de deu anys … i ara ja és tot un clàssic maridar art i gastronomia. En Màrius deia, l’art és l’aliment de l’ànima…

També els tastos de productes com l’oli, el vi , els formatges han tingut el seu espai … i les conferències, com la d’en Víctor Torres parlant-nos de l’obra del seu germà Màrius, les presentacions de productes o activitats tan divertides com un tuper-sex que les dones del poble van organitzar i gaudir al celler del restaurant.

I des de fa un parell d’anys són les ACTIVITATS SOLIDÀRIES les que omplen de vida el restaurant i sobretot li donen un plus que va més enllà de l’activitat econòmica : sopars GROCS, sopar per l’AFANOC, per DOWN LLEIDA, per la protectora LIDIA ARGILES…. d’aquí a pocs dies per ILERSIS FUNDACIÓ -TALLER SHALOM.

CatalàEnglishEspañol